Генгера в Айтос отчита 315 хил. лв. приходи за 2015 г.

07:28, 10 май 16 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
315 хил. лв. са приходите за 2015 г. на "Генгер" ЕООД, което стопанисва едноименния етнографски комплекс в Айтос. Това е отчел пред Общинския съвет управителят на дружеството Атанас Гиргицов, съобщиха от Община Айтос. Същевременно разходите са 312 хил. лв.

През 2015 г. посетителите на комплекса са били повече, което не се е отразило в значителна степен върху годишната печалба. Дружеството отчита счетоводна печалба за 2015-та в размер на 3 хил. лв.

Най-голям е делът на приходите от ресторанта - 196 хил. лв., събраната през годината сума от хотела е 17 хил. лв., а от кафенето - 91 хил. лв., отчете управителят на общинското търговско дружество. С 14 служители и със средна брутна заплата в дружеството от 497 лв., разходите за заплати и осигуровки през годината са 89 хил. лв.

Гиргицов се похвалил, че през миналата година е сключил няколко изгодни за дружеството договори, между които и договор с доставчик на електроенергия на свободния пазар, което значително е снижило цената на тока в комплекса. Сключени са и договори по мерките за заетост благодарение на доброто взаимодействие с Дирекция "Бюро по труда" - Айтос. Като много успешен Гиргичов посочи и договора с една от най-големите туроператорски фирми, която въпреки слабия сезон по Черноморието успяла да доведе голям брой чужди туристи в "Генгер".

Управителят сподели и проблемите си - имал намерение да категоризира хотелската част като "туристическо селище", но затова трябвали пет къщи за настаняване, докато в комплекса хотелските стаи са разположени в три самостоятелни къщи.

"Към настоящия момент предстои укрепване на външната ограда, боядисване на целия комплекс, подмяна на счупените съоръжения в детския кът, още ремонти и закупуване на маси", пише в отчета си управителят с надежда за увеличаване на приходите и печалбата на дружеството през тази година. Гиргицов обещава да търси и възможности за кандидатстване по мерките за финансиране, за да покрие амортизацията на сградите, за което са необходими значително повече средства от тези, които комплексът заработва.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама