Кмет и евродепутат откриха изложба на 13 творци от Долни чифлик

07:47, 10 май 16 / Култура 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Художници от Долни чифлик за първи път от години насам наредиха в НЧ „Изгрев” съвместна изложба под мотото „Камчийски багри -2016“. Тя беше официално открита в понеделник вечерта от кмета на общината Красимира Анастасова, евродепутата от ГЕРБ /ЕНП Емил Радев и народния представител от ГЕРБ Нели Петрова.

„Културата е духът на една община. Такива изложби ще станат традиция, а идеята за тях тръгна от ателието на художника Тодор Серафимов“ , каза кметът Красимира Анастасова. Тя представи 13-те творци с техните 63 картини и изящна дърворезба . Всички те са свързани с родния Долни чифлик, като повечето са местни преподаватели и педагози, други са се пръснали и творят във Варна и страната, със самостоятелни изложби и участия в биеналета у нас и в чужбина. Димитричка Иванова е от 15 години в Мадрид, само от две години рисува в школата на известна испанска художничка , разбрала за изложбата във Фейсбук и изпратила своите картини за участие.

„За мен е чест да ви поздравя на този двоен празник- победатата над нацистка Германия и създаването на обединена Европа. България освен с политиката си е известна със своята култура и своите творци. Те са най-добрите посланици за това какво е България“ , каза в приветственото си слово евродепутатът Емил Радев.

Изложбата е част от програмата на майските празници на община Долни чифлик. За 24 май, когато е представянето й пред широката общественост, ще бъде издадена книжка с имената на творците и илюстрации на картините им, увери кметът Красимира Анастасова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама