С досиетата "Панама" се разбра, че целият свят е потънал в мръсотия, заяви руски журналист

08:01, 10 май 16 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В редица страни започнаха официални разследвнаия. Лидерите на много държави сега не са спокойни. Това коментира по БНТ руският журналист Сергей Соколов от вестник "Новая газета" по повод разследването на международният консорциум на разследващите журналисти, който снощи публикува цялата информация по афератадосиетата „Панама“.  

"За първи път толкова масирано и смислено беше привлченето на вниманието към офшорките. Целият свят е потънал в мръстотия. Журналистите разбраха, че трябва да обединяват усилията си", коментира Соколов. Той бе категоричен, че наистина масивът е много голям, а в офшорните фирми парите се смесват и да се докаже нещо е много трудно. "Ако руските власти не раследват от къде са парите, това си е тяхна работа", добави руският журналист.   Той коментира и ситуацията със свободата на словото в Русия, като подчерта, че цената на независимата журналистика е много висока. Соколов даде пример и с това, че 5-ма журналисти и един адвокат от техния вестник били убити. "Бяха приети определени закони, които ограничават правата на фирми да влагат в руски медии", добави той.   За анексирането на Крим пък коментира, че Русия в момента изразходвала последните си ресурси, а санкциите ударили по банковия капитал. 

"Единствените пари, които се харчат, грабят пенсионния фонд, сега няма пари. Русия показа, че може да сътрудничи по някои въпроси със Запада. Кремъл е готов да се договаря. Тези цели, които е поставил пред себе си, означава, че ще бъдат достигнати", каза още руският журналист. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама