Михаил Тодоров: За ГЕРБ стабилността и националните интереси са над партийните

08:19, 10 май 16 / Политика 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За ГЕРБ стабилността и националните интереси са над партийните, каза народният представител от Разград Михаил Тодоров. Коментарът му бе относно кризата в парламентарните отношения, породени от промените в Изборния кодекс.

Тодоров подчерта, че единствено и най-голяма полза от евентуални предсрочни избори би имала ГЕРБ. По думите му обаче преди година и половина политическата сила е поела ангажимент за стабилно управление на държавата, отговорно национално поведение, което ги кара да поставят партийния интерес на заден план.

Депутатът отправи забележка и към бившите коалиционни партньори от ДСБ.  „За снетата подкрепа от страна на ДСБ и призива на Радан Кънев за оттегляне от властта, мога само да кажа, че нямам информация членове или симпатизанти на ДСБ на управленски позиции в Разградска област да са се оттеглили”, коментира Тодоров.

По думите му това го навежда на два извода, или няма ръководни кадри от квотата на ДСБ в областта или тези кадри не припознават Радан Кънев за техен лидер.

Народният представител каза още, че равносметката, която може да се направи от управлението на ГЕРБ за година и половина е, че поетите ангажименти в предизборната платформа относно инфраструктурни проекти и пътна мрежа са факт. Той подчерта, че средствата, отпуснати от Министерски съвет, чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството за ремонт на пътища в област Разград са повече от 9 милиона лева. Те ще бъдат вложени в рехабилитацията на двата пътни участъка Разград - Попово и Самуил - Подайва.

Този месец предстои да се отворят офертите за обществената поръчка относно пътя Разград - Търговище, като средствата за осъществяване на ремонта на пътя ще са по Оперативна програма „Региони в растеж”, уточни Тодоров. Той подчерта, че по ПУДООС е отпуснато финансиране за 15 проекта в област Разград. Депутатът припомни също, че правителството предостави 1,5 млн. лева по бюджета на община Исперих за рехабилитация и ремонт на уличната мрежа в селата Йонково, Лудогорци и Свещари. За догодина ще се търсят средства за ремонт на пътя Побит камък – Завет и Разград – Кубрат. 

Народният представител коментира, че през последните 10-15 години не са предприети никакви действия за ремонт на пътищата в региона и затова сега е трудно да се определят приоритетните за ремонт, а средства за ремонт на всички няма. Той допълни, че целта му е до края на мандата му като нароред представител ежегодно в региона да бъдат ремонтирани по два или три пътни участъка.

Средствата, необходими за ремонт на пътя за Завет, са около 14 милиона лева.

Народният представител Михаил Тодоров заяви, че ангажиментите, поети от ГЕРБ са били припознати от 10 161 души от област Разград. „Това са хората, които гласуваха на парламентарните избори преди година и половина и подкрепиха ГЕРБ в областта и дадоха възможност партията да излъчи един мандат”, каза той.

По думите му обаче, при съотношение 1:3 за ДПС в Парламента, е трудно да се лобира за всякакъв вид подобрения и проекти за областта като цяло. „За радост, политиките на ГЕРБ биват припознати от колеги народни представители, отлъчени от ДПС и в последствие обявили се за независими”, коментира народният представител, визирайки независимия народен представител Гюнай Хюсмен. Той отбеляза, че докато част от онези 33 334 избиратели на другата политическа сила в региона явно вече отричат своя избор, направен преди 18 месеца, то друга част все още се двоумят. Затова Тодоров отправи послание към тези избиратели – „Мислете и избирайте мъдро”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама