Добрич се включва в инициативата „Нощ на литературата”

08:28, 10 май 16 / Култура 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пето издание за инициативата „Нощ на литературата” в България и десето в международен мащаб ще се проведе на 11 май от 18 до 22 часа в единадесет български града. Сред тях е и Добрич.

Основната цел на Нощта на литературата е популяризирането на съвременна европейска преводна литература. Форматът е специфичен и към него се придържат всички участници в проекта. Най–важните елементи са откъсът, четецът – популярна личност и нетрадиционното за четене място. На всеки половин час във всяко „читателско гнездо“ се чете по един откъс, посетителите обикалят тези места и имат възможност да чуят различни произведения от европейската литература, преведени на български език.

Местата, където ще се чете, са дом-паметник „Йордан Йовков“, музея в градския парк „Свети Георги“ и регионална библиотека „Дора Габе”.

Ще се четат творби на Адам Загаевски,  Тери Пратчет и Умберто Еко. Сред четящите тази година ще бъдат кметът Йордан Йорданов, актьори от Драматичен театър „Йордан Йовков“ и от  Държавен куклен театър „Дора Габе“, както и ученици на Природоматематическа гимназия „Иван Вазов“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама