Над 1200 варненци ще получат хранителни помощи

08:33, 10 май 16 25 227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 1269 варненци ще получат помощи в изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица, съобщиха от БЧК. Раздаването започна вчера и ще продължи до 27 май. Включените в списъците на Агенцията за социално подпомагане лица  ще получат по 5 кг брашно, 3 кг спагети, 3 кг леща, 1,6 кг компот, 1 кг конфитюр, 0,280 кг локум и 1 л нектар.

В допълнителните списъци на Агенцията за социално подпомагане са включени следните категории граждани:

•             лица и семейства, които поради нисък доход или липса на доход не са в състояние да посрещнат свои основни жизнени потребности, в т. ч. и лица и семейства в тежка социална ситуация и с ниски доходи, които са получили еднократна помощ по реда на чл. 16 ППЗСП за задоволяване на инцидентно възникнали потребности;

•             лица и/или групи от лица, ползващи социални услуги резидентен тип или в общността по реда на ППЗСП;

•             лица от уязвими групи – граждани на трети страни, по смисъла на § 1, т. 17 от допълнителните разпоредби от Закона за убежището и бежанците.

Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на БЧК срещу подпис и представен документ за самоличност. Във Варна пунктът е в кв.Победа, ул.“Самарско знаме“ №1 /до служба «Социално подпомагане»/. Работното му време в делнични дни е от 9 до 13 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама