МФТ „Импулс” от Разград със специална награда от фестивала „Малкият принц”

08:44, 10 май 16 / Култура 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младежката формация за театър "Импулс" към читалището в Разград е носителят на специалната награда на община Велико Търново от завършилия Единадесети национален фестивал на детско-юношеското театрално творчество "Малкият принц -2016".

Отличието е за спектакъла "Скъпа Елена Сергеевна" от Людмила Разумовская, режисура и сценография Мария Петрова - Енева.

Формацията се завръща от фестивала с още две награди, обяви ръководителят на младите театрали Мария Петрова - Енева. За ролята на Ляля в спектакъла грамота за високи художествени резултати и награда за най-добра женска роля е получила Деница Василева, а Никола Крумов е спечелил приза за най-добра мъжка роля за ролята на Володя.

В единайсетото издание на детско-юношеския фестивал за театрално творчество "Малкият принц", който се състоя от пети до осми май на сцената на Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов" във Велико Търново са участвали повече от 400 млади артисти от цялата страна. В конкурсната програма са представени 13 детски и 14 юношески спектакъла. Организатори на проявата са Община Велико Търново и Народното читалище "Извор-1873" в село Самоводене. Носителите на наградите са определени от жури, председателствано от режисьора Николай Априлов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама