Брат и сестра от Русе са призьори на международен конкурс във В. Търново

08:51, 10 май 16 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Брат и сестра от Училището по изкуствата в Русе спечелиха две награди от третото издание на Международния конкурс за вокална и инструментална музика „Звукътнавремето”, който се проведе във Велико Търново.

Осмокласничката Петя Георгиева е удостоена с първо място в категория „Вокал“ в трета възрастова група, а третокласникът Тонислав Гергиев спечели второ място в категория „Инструменталнамузика“ в при най- малките в първа възрастова група.

Петя е вокалистка на музикална школа "New Voices с ръководител Десислава Станкова, а брат й учи цигулка при Алекси Драганов.

Журито, което оценява вокалните изпълнения, беше с председател Мими Иванова и в състав: Кристиян Аливеж, композитор от Румъния и директор на музикалния конкурс „Star melody” в Букурещ за попмузика, етнопоп и фолклор, както и вокалният педагог Теодора Чернева, ръководител на естрадно студио „Прима” в Пловдив.

Вокалистите се представиха с по две песни - една на роден език и една по избор. Инструменталистите представиха по две контрастни пиеси, като едната от български композитор.

В двудневния форум взеха участие над 270 деца и млади изпълнители от музикални школи, училища, детски центрове, Националната музикална академия, НБУ и др. от цяла България, както и гости от Италия, Хърватска, Гърция, Русия, Румъния и Словения.

Организатор е сдружение „Елита” с подкрепата на Община ВеликоТърново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама