Млади изпълнители от Търговище спечелиха награди от международен конкурс

08:58, 10 май 16 / Култура 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири престижни награди завоюваха талантите на музикална школа  "New Voices" Търговище от третото издание на Международния конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето”.

Андреа Николова се класира на второ място в първа възрастова група. При по-големите Сесил Алпер спечели първа награда и плакет, а нейна подгласничка стана - Диана Петрова. Дуетът Диана Петрова и Захари Тодоров спечелиха също първа награда.

В двудневния форум във Велико Търново взеха участие над 270 деца и млади изпълнители от музикални школи, училища и детски центрове от цяла България, както и гости от Италия, Хърватска, Гърция, Русия, Румъния и Словения. Организатор е сдружение „Елита” с подкрепата на Община Велико Търново.

Конкурсът се провежда в два раздела - вокална и инструментална музика. Изпълнителите са разделени по възрастови категории. "Конкурсната програма бе много натоварена. Вокалистите се представиха с по две песни - една на роден език и една по избор. Инструменталистите представиха по две контрастни пиеси, като едната следва да е от български композитор", сподели ръководителят на търговищката школа Десислава Станкова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама