Слави Трифонов и други предлагали на Татяна Дончева да е вицепрезидент

09:10, 10 май 16 / Политика 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Слави Трифонов е фактор в българския политически живот от времето на СДС, когато правеше интересни предавания срещу правителството на Иван Костов. Няма да бъда вицепрезидент на никой. Няколко човека ми предложиха да бъда, не е само Слави Трифонов. Това каза по БНТ лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева по повод предстоящите президентски избори и информацията, че Слави Трифонов й предложил да бъде кандидатура за вицепрезидент.

Дончева продължи темата, като посочи, че трябва да се направи проста математика и мутрите и мафията да бъдат отстранени. Според нея това било важна задача и е необходимо да се търси единомислие по темата. "Математически означава нещо повече от излъчването на общ кандидат на Движение 21, БСП и АБВ", добави тя.

Дончева не пропусна да коментира и избора на Корнелия Нинова за председател на левицата. Според нея този избор е добър за БСП, тъй като по времето на старото ръководство в лицето на Михаил Миков се създали странни отношения между върха на столетницата и местните структури.

"Местните структури са в разсипано състояние. Не помня така да са се разформировали структури. Работихме много трудно с предишното ръководство, защото то изповядваше, че дори когато на местни избори има възможности на втори тур с единодействие да се спечели кметски мандат, смятаха, че е по-добре ГЕРБ да ни пречупи. Аз не съм лидер, който може да се пречупи", категорична бе Дончева. 

Тя обяви, че ще разсее "заблудите на хората от БСП, че нещата могат да се върнат назад. За да стане обаче добро сътрудничество, трябва да има субекти, които взаимно се възприемат и разбират, че не могат да се игнорират. Общуване от позицията "като ще говориш с мен, ще мълчиш", няма как да бъде възприето", продължи лидерът на "Движение 21", като подчерта, че има среди, с които Корнелия Нинова ще трябва да се съобразява, защото са подпомогнали нейния избор. 

Накрая обобщи избора на Нинова така: "Има една поговорка: "Не се радвай на нов началник и малко прасе".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама