Отворени врати в библиотека „Зора” - Сливен

09:24, 10 май 16 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Всеки, който има желание да чете и да получи подарък-безплатна читателска карта, нека заповяда днес  в библиотека „Зора”,  обявиха от ръководството.

Ежегодно провежданата Национална библиотечна седмица тази година е под надслов „Библиотеката – място за всеки”. Библиотеките днес продължават да съхраняват писменото културно наследство. Но това е само част от техния нов и многолик образ. В дигиталната епоха и мрежовите комуникации те разгръщат потенциала си за нови възможности.

Какво е библиотеката днес?  Библиотеката=Равен старт, Място за учене през целия живот, Насърчаване на четенето и сигурно място за нашите деца, Информационна грамотност, част от европейските дигитални умения, Пространство на толерантност, свободно общуване, доверие и вдъхновение, Третото място след дома и работата или учебните занятия

Библиотека „Зора” през дните на отворените врати предлага:

10 май – Ден на отворените врати- представяне на услугите на библиотеката; дни без глоби за забавени библиотечни материали; посетилите библиотеката ще получат подарък – безплатни читателски карти .

10 май - Провеждане на изнесено заседание на общинските съветници от Постоянната комисия по по образование, наука, култура и вероизповедания към Общински съвет – Сливен в сградата на библиотеката и среща с тях на ръководството на читалището и библиотеката.

11 май – 13.00 часа – Урок по литература в библиотеката на ученици от СОУ „П.Яворов”, посветен на Св.Св. Кирил и Методий .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама