Ансамбъл „Веселяче” с Гран При от Париж

09:28, 10 май 16 / Култура 25 595 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Детският танцов ансамбъл „Веселяче” получи най-голямата награда Гран При на Международния арт фестивал и конкурс „Звездите на Париж“, който се проведе от 4-ти до 8-ми май във френската столица. Всички деца от ансамбъла при Общинския детски комплекс – Шумен с главен художествен ръководител Боряна Колева получиха и медали.

На сцената на театър „Менилмонтан” в Париж целият представителен състав на ансамбъла беше отличен със статуетката Гран При от председателя на журито. Грамоти бяха връчени на Боряна Колева, на помощник-хореографа Антон Марков и на директора на Обединения детски комплекс Павлинка Марева, която беше поздравена лично от организаторите за невероятното представяне на възпитаниците на комплекса.

Международният конкурс е престижно културно събитие със жури, съставено от известни културни дейци и художествени творци от Франция, Украйна и Армения. Основната му цел е да намери талантливи изпълнителни, които да представят своите умения и мултикултурни традиции пред публиката и да подобри професионалните умения и квалификацията на учителите и художествените ръководители.

Малките „Веселячета” участваха в конкурса с блок-програма, дело на главния художествен ръководител Боряна Колева. В десетминутната програма бяха показани Шопски танц, „Искрици”, „Червената шапчица” и Пирински  танц. В конкурса участваха и представителни състави от Индия, Украйна, Армения, Франция, Литва и България.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама