1264 уязвими лица от област Плевен ще получат помощ от Червения кръст

09:38, 10 май 16 25 192 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
1 264 уязвими лица от област Плевен ще получат помощ във вид на хранителни продукти от Българския червен кръст. Това ще стане в изпълнение на Оперативна програма за храни и основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Раздаването на територията на областта ще продължи до 20 май т. г. Включените в списъците на Агенцията за социално подпомагане граждани ще получат по 5 кг брашно, 3 кг спагети, 3 кг леща, 1,6 кг компот, 1 кг конфитюр, 0,280 кг локум и 1 л. нектар.

В допълнителните списъци на АСП са включени лица и семейства, които поради нисък доход или липса на доход не са в състояние да посрещнат свои основни жизнени потребности, в т. ч. и лица и семейства в тежка социална ситуация и с ниски доходи, които са получили еднократна помощ по реда на чл. 16 ППЗСП за задоволяване на инцидентно възникнали потребности;

Раздаването ще се извърши от служители и доброволци на БЧК в обособени за целта 12 пункта, като всеки правоимащ, включен в допълнителните списъци ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност.

За град Плевен раздаването на продуктите ще стартира от 16.05. до 19.05.2016 г. от 10:00 до 14:00 часа в пункта, намиращ се на ул. „П.Р. Славейков” 50.

За допълнителна информация гражданите могат да се обаждат в областните организации на БЧК

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама