Патриция Колева от Разград с награда от международен конкурс във Варна

09:59, 10 май 16 / Култура 25 482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Талантливата 15-годишна певица Патриция Колева от Разград спечели престижната трета награда в IV възрастова група от Международния радиоконкурс „Обичам те море”.

Музикалната проява е съвместна инициатива на Международния музикален фестивал „Море и спомени”, НЧ „Васил Левски 1945” – Варна, БНР – Програма „Хоризонт” и Радио Варна, съобщиха от Центъра за работа с деца.

Тазгодишното издание бе подчинено на предстоящото домакинство на Варна като Европейска младежка столица през 2017 г.

Патриция Колева, която е една от първите възпитанички на вокалния педагог в ЦРД – Разград Свилена Дечева, впечатли журито с песента „Завръщане”, която бе отличена измежду над 100 записи на морска тематика.

По време на гала-концерта на лауреатите, председателят на Организационния комитет Костадин Вягов, изтъкнат музикален специалист, се изказа ласкаво за таланта на Паци. Той подчерта, че тя притежава рядък женски тембър, който провокира у него желанието да бъде включен в предстоящо изследване на БАН. Вягов пожела на Патриция да продължава да го развива и надгражда.

За успешната реализация на студийния запис на песента „Завръщане” Патриция благодари на своя вокален педагог, на инж. Анко Аврамов и на музиканта Ненчо Илиев.

Изпълнението на Патриция Колева ще звучи в ефира на Българското национално радио.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама