Засилено полицейско присъствие в Търговище по време на панаира

10:19, 10 май 16 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Засилено ще бъде полицейското присъствие в Търговище по време на панаирната седмица, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Това важи особено  за районите, където има струпване на много хора – жп гарата, автогарата, подстъпите към изложението и централната част на града. Допълнително в охраната на проявите, включени в панаирната програма, под различна форма е ангажиран почти целият състав на Районното полицейско управление.

Служителите на сектор “Пътна полиция” ще осъществяват активен контрол за спазване изискванията на Закона за движение по пътищата и правилника за неговото прилагане. С тази цел ще бъдат изградени три временни контролно-пропускателни пунктове към подстъпите за панаирното изложение. Особено внимание при проверките ще бъде отделено на управлението на автомобили от водачи, употребили алкохол, или от неправоспособни водачи.

През цялата седмица ще бъдат организирани временни охраняеми паркинги на улиците “Богомил” и “Боровец”, както и служебен паркинг за автомобилите на участниците в изложението около художествената галерия “Никола Маринов”. С цел недопускане на пътни инциденти в районите, където през панаирната седмица ще се съберат много хора, чрез поставяне на подвижни прегради ще бъде преустановено движението в улиците около панаира.

Със струпването на много хора на едно място, което е факт по време на изложението и съпътстващите го прояви, се увеличават предпоставките за извършване на джебчийски кражби, предупредиха от полицията и напомниха на жителите на града и техните гости да не оставят чантите си без надзор, да ги затварят плътно и да ги държат в близост до тялото си, а парите и документите е по-добре да носят във вътрешните си джобове. Шофьорите също трябва да бъдат внимателни и след като паркират автомобилите си, непременно да ги заключват  и да вземат със себе си чантите с пари и документи, а да не ги оставят в автомобила, особено на място, където те се виждат отвън и биха могли да привлекат вниманието на хора с недобри намерения.

 "Полезно е съгражданите ни и техните гости да знаят, че в района на панаира ще бъдат изградени два пункта, където ще дежурят полицейски служители и служители на пожарната. Единият пункт се намира в близост до входа на Художествената галерия и работи с работното време на изложбените зали, а другият е до стадион “Димитър Бурков” от към близкото заведение и работи денонощно", съобщиха от Областната дирекция.

С цел гарантиране на сигурността и противопожарната безопасност след приключване на всеки работен ден от изложението комисия от представители на полицията, пожарната и организаторите на форума, ще проверяват състоянието на търговските щандове и изложбените зали преди тяхното затваряне.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама