1 484 четвъртокласници от Шуменска област на изпит по математика

10:50, 10 май 16 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С изпит по математика днес започнаха „малките матури” за учениците от четвърти клас. В Шуменска област на изпит се явяват 1 484 четвъртокласници от училищата в региона, съобщиха от Просветния инспекторат.

Най-много -127 ученици от 4 клас са на изпит в СОУ „Сава Доброплодни” в Шумен, 103-ма пък са четвъртокласниците от шуменското ОУ „Д. Благоев”, които решават теста. 83-ма ученици от Начално училище „И.Р.Блъсков” в Шумен също са на изпит.

Освен матурата по математика, децата ще държат още 3 теста - в четвъртък по български език и литература, в петък - по "Човекът и природата" и другия понеделник по предмета "Човекът и обществото".

Външното оценяване по математика е писмено и се провежда в училището, в което се обучават децата. Продължителността на изпита е 1 учебен час, а за учениците със специални образователни потребности - 2 учебни часа.

Тестовете по матурите за четвъртокласниците съдържат 16 задачи от затворен тип с три възможни отговора, от които само един е верен.

Има и три задачи от отворен тип. По български език и литература тестът включва диктовка, текст за четене с разбиране и 11 задачи към него. Максималният резултат за всеки от тестовете е 20 точки.

Оценките не се включват при изчисляване на годишния успех на учениците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама