Малки футболисти помагат за лечението на 6-годишната бургазлийка Ани

11:33, 10 май 16 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благородна кауза бе подета от Детски футболен клуб "Звездичка", откъдето проведоха благотворителен търг за спасението на 6-годишната бургазлийка Ани. Момичето води тежка битка за зрението си. С вродени проблеми е, като най-тежкото й заболяване е атрофия на зрителните нерви и ретините. Малката бургазлийка има едва 10 % остатъчно зрение. У нас не може да й се помогне, а големи шансове дават в известна руска клиника. За целта са необходими 5000 евро. Лечебното заведение разполагало с множество специализирани корпуси, оборудвани с космическа техника – процедурите са различни, в зависимост с вида атрофия или пък друго заболяване.

Бургаската футболна школа подаде ръка посредством продажбата на сувенири, тениски, гащета и анцузи, а събраните средства бяха дадени на семейството. Трогателния жест стана на изминалия ученически турнир на "звездичките" от формата Мини Шампионска лига с участието на 20 учебни заведения. Парадоксът - скандалният Фонд за лечение на деца в чужбина не е намерил за необходимо да помогне на бургаското семейство и респективно на малката красавица. Молби са подавани многократно – с окомплектовани експертизи, преди да гръмне корупционния скандал за източване на Фонда.

Семейството на Ани присъстваше на силния футболен турнир и благодари на ръководството на "Звездичка" и нейния председател Петър Алексиев за помощта. Той е двигател и на други похвални инициативи за подрастващото поколение – изграждане на множество спортни площадки, дарения според възможностите за различни каузи, а мечтата на голямото семейство на "Звездичка" и голяма част от футболната общественост в Бургас е нов стадион. За изграждането на такъв Алексиев и компания имали издържана концепция и направени "сондажи", но повече информация не се подава засега.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама