12 остават в битката за шеф на БНР

11:42, 10 май 16 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Единствено изпълнителният директор на БНР Михаела Божидарова не е допусната от Съвета за електронни медии (СЕМ) в следващия етап на конкурса за генерален директор на Българското национално радио (БНР). Решението беше гласувано на днешното заседание на регулатора, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Причината за недопускането й в надпреварата е, че тя не е предоставила документ за прекратяване на съдружието си в търговско дружество, какъвто се изисква предвид закона за заемането на държавен пост.

До етап събеседване са допуснати 12 кандидати. Това са журналистът Петър Пунчев, журналистът Петър Волгин, настоящият директор на Радио „София“ Митко Димитров, главният продуцент на програма „Христо Ботев“ Георги Василски, бившият генерален директор на БНР Валерий Тодоров, шефът на спортната редакция Светослав Костов, Христин Стрижлев от Управителния съвет на БНР, бившият директор на програма „Хоризонт“ Васил Чобанов, одиторът в БНР Росланна Белчева, бившата счетоводителка в радиото Жени Гаджалова, бившият генерален директор на БНР Александър Велев и бившият програмен директор на радиото Иво Тодоров.

Те ще представят концепциите си пред СЕМ на 11, 12 и 13 май. По време на изслушването ще отговарят на въпроси на членовете на регулатора, както и на журналисти от БНР и представители на гражданския сектор.

Първите изслушани от регулатора ще бъдат Велев, Волгин, Василски и Костов. На 12 май пред СЕМ ще се изправят Гаджалова, Белчева, Димитров и Стрижлев. Последните, които ще бъдат оценявани от регулатора, са Иво Тодоров, Чобанов, Пунчев и Валерий Тодоров. Поредността на изслушване беше изтеглена на заседанието на СЕМ. Часовете, които са предвидени за начало на събеседването във всеки от трите дни, са 10:00 и 14:00 часа.

Новият генерален директор на БНР ще бъде избран с явно гласуване до 20 май.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама