976 четвъртокласници от Разградско положиха изпит по математика

12:17, 10 май 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 976 четвъртокласници от област Разград са се явили на днешния изпит за външно оценяване по математика. По различни причини изпитът е бил пропуснат от 30 ученици от региона, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието Атанас Дончев.

Останалите дати за националните външни оценявания за четвъртокласниците са: на 12 май - български език и литература, на 13 май - "Човекът и природата", а на 16 май - "Човекът и обществото".

Изпитването за всеки от учебните предмети е писмено, организира се едновременно за учениците от всички паралелки от четвърти клас в училището, в което се обучават децата. Започва в 10.00 часа на определения ден, продължава един учебен час /40 минути/, а за учениците със специални образователни потребности - два учебни часа.

Тестовете по математика, по "Човекът и обществото" и по "Човекът и природата" съдържат 16 задачи от затворен тип с три възможни отговора, от които само един е верен, и три задачи от отворен тип. По български език и литература тестът включва диктовка, текст за четене с разбиране и 11 задачи към него. Максималният резултат за всеки от тестовете е 20 точки.

Оценките не се включват при изчисляване на годишния успех на ученика, допълни Дончев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама