Богата програма и иновации на традиционното изложение в Русенския университет

12:49, 10 май 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 12 до 14 май Русенският университет отново ще проведе ежегодното изложение на техника и технологии, регистрирано като „Русенско изложение“. Над 50 фирми, факултети и катедри ще участват в събитието, което в годините се превърна в символ на модерни земеделие, транспорт и промишленост.

Организатори са инженерните факултети на Русенския университет със съдействието на Министерството на земеделието и храните, Областна администрация – Русе, Община – Русе и Съюза на учените – Русе.

Откриването тази година ще бъде в 10 часа пред Корпус 2. Преди това, в 9:30 в Аула 2.101 с почетното звание „Доктор Хонорис Кауза на Русенския университет“ ще бъде удостоен вицепремирът и министър на труда и социалната политика, Ивайло Калфин.

В програмата са предвидени срещи на студенти с работодатели, кръгла маса с участието на областни управители и кметове от населени места по поречието на река Дунав, и дискусия за предизвикателствата пред висшето образование и съвременната индустрия от региона. Във фоайето на Ректората ще бъде подредена експозиция на машиностроителния комбинат „Балкан“-Ловеч.

Вторият ден на изложението ще бъде посветен на младежката предприемчивост. В пространствата на Корпус 2 ще бъдат разположени щандове на университети, училища и центрове, които показват свои иновации. Иновативното младежко експо ще бъде открито от вицепремиера и министър на образованието и науката, Меглена Кунева.

В събота, 14.05.2016 г., от 14:30 часа на посещение в университета ще бъде евродепутатът Мария Габриел. По повод 70-годишнината на Русенския университет тя обяви, че ще даде награда на осем отлични студенти – по един от всеки факултет. В събота тя ще връчи сертификати на осемте отличници и лично ще ги покани да посетят Европейския парламент.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама