Граждани искат нова „синя зона“ в центъра на Бургас

13:14, 10 май 16 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Живущи в централната част на Бургас искат обособяване на нова „синя зона“. Предложението е внесено за разглеждане в Общинския съвет от Камен Калудов и негови съседи от улиците „Сливница“, „Патриарх Евтимий“, „Шейново“, „Ал. Стамболийски“ и „Княз Борис І“.

Гражданите пишат, че с нововъведената „синя зона“ в карето между улиците „Сливница“, „Христо Ботев“, „Фердинандова“ и „Гладстон“ се е оказало, че право на паркиране имат живущите на улица „Сливница“ от страната на новъведеното каре, т.е. само четните номера. Поради факта, че „Сливница“ е забранена за престой и париране, живущите са ползвали улиците в района за тази цел. С въвеждането на новия участък от „синята зона“ възможността за това е отпаднала. Така всички автомобили на живеещите и на работещите в центъра на града са се ориентирали в свободното от платеното паркиране пространство между улиците „Сливница“, Христо Ботев“, „Княз Борис I” и „Гладстон“.

„Това положение превърна възможността да паркираме в близост до жилищата ни от трудно в невъзможно“, възмущават се хората.

За решаването на този проблем хората настояват да се обособи нова „синя зона“ в карето между улиците „Сливница“, „Христо Ботев“, „Княз Борис I”, „Гладстон“. Те посочват, че тротоарите на улица „Сливница“ са широки и там могат да се изградят джобове за паркиране, които да са част от новата зона. Ул. „Ал. Стамболийски“ е вече ремонтирана и тя вече има такива джобове за паркиране. Улиците „Шейново“ и „Патриарх Евтимий“ са с подходяща ширина и възможност за реорганизация на движението в еднопосочно.

„Молим за бързо решение на проблема, понеже с наближаването на летните месеци натоварването на района ще се увеличава“, пишат подателите на писмото.

Предложението им ще бъде разгледано от комисиите по правни въпроси и по транспорт и морско дело в Общинския съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама