Карадайъ: Нямаме проблеми с Пеевски в ДПС

13:29, 10 май 16 / Политика 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нямаме проблеми с Пеевски в ДПС, заяви новият председател на партията Мустафа Карадаъй след заседание на Централния съвет. Той отказа да коментира слуховете, че партията ще се отърве от Дилян Пеевски, който не е е появявал в Народното събрание от месеци. Пеевски сам заяви, какво прави, добави Карадайъ, като вероятно имаше предвид изявленията на депутата, че няма да се занимава повече с бизнес в България

За Изборния кодекс (ИК) ДПС ще препотвърди гласуването си в пленарна зала, каза Карадъйъ за наложеното вето от президента Росен Плевнелиев. "Президентът на републиката не е направил цялостен преглед на ИК, където има много противоконституционни текстове, в които се ограничават права на български граждани, в противоречие с Конституцията", отбеляза председателят на ДПС. Плевнелиев върна за повторно обсъждане в парламента само текстовете от кодекса ограничаващи избирателните права на сънародниците ни в чужбина. „В нашата политика ще направим така, че да се спазва Конституцията и ще търсим различни форми и варианти, а ако е необходимо и Конституционният съд да се произнесе, като това трябва да стане и в НС, поясни Карадайъ. Ние благодарим на президента за частичната подкрепа на Конституцията и от тази гледна точка имаме наша политика. Подкрепяме спазването на Конституцията, включително и в Народното събрание, допълни той.

В ДПС все още не са решили дали ще имат кандидат за президент или ще подкрепят кандидат на друга, стана ясно от думите на Карадайъ. „Президентските избори са важни, настоящата власт е нестабилна и непрекъснато генерира нестабилност, заяви Карадайъ. Но е малко рано да коментираме различни субекти за президентски избори, чрез тях обществото трябва да получи стабилност, което ДПС ще направи чрез различните кандидати и ще анализираме ситуацията, за да вземем най-правилните решения- дали ще издигаме собствени кандидати или ще подкрепяме други“, обясни председателят на ДПС. 

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ ще има петима заместници. Това стана ясно след заседание на Централния съвет на партията.  

Заместници на Карадайъ ще са кметът на Кърджали Хасан Азис, депутатите Ахмед Ахмедов, Алиосман Имамов и Янко Янков, както и евродепутатът Филиз Хюсменова.

Промени има и в ръководството на партията в парламентарната група. Председател на групата е председателят на партията, а заместниците- Йордан Цонев,Рушен Риза, Станислав Анастасов, Тунчер Кърджалиев и Четин Казак, а секретар ще бъде г-жа Ферихан Ахмедова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама