Отец Саръев: Лош знак е за Пловдив, ако не приеме забраната за бурките

13:33, 10 май 16 25 200 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Лош знак е, ако Пловдив не приеме на бъдещата сесия на Общинския съвет забраната за носене на бурки и други религиозни символи на публични места. Жалко е за самия Пловдив, ако не приеме забраната. Това е един морален дълг към християнския свят", заяви в града под тепетата отец Боян Саръев, цитиран от Plovdivskinovini.com. Според духовника няма нищо лошо мюсюлманките да носят бурките в къщи или в джамията, но това не трябва да става на обществени места - като училища, паркове, улици и административни сгради. Според него зад една бурка може да се крие най-опасният терорист, способен да избие десетки в името на вярата си. Той добави, че в Родопите не се носят бурки и забрадки. "Но има информация, че бедните жени носят бурки за пари. И тази асимилация, в която те са активни участнички трябва да спре. Църквата трябва да е по-активна у нас и да действа сред хората", уточни отец Боян Саръев.

Той допълни, че има има няколко лоши сценария за България и ислямизацията на хората. Според него логично е при създаването на една кюрдска държава Турция да поиска компенсация от най-слабия си съсед - България. "Това, което се случи в Крим спокойно може да стане и с България. Турция е втора сила в НАТО и трудно някой може да им каже нещо", заяви още Саръев.

"Правителства носят срама и позора, че докараха българите до бедност и мизерия. Щом не могат да се справят с това управляващите да си подават оставките. Не мога да продължавам да гледам как българският народ е паднал до такава мизерна гледка. Както казва Иван Вазов човеците стигнаха скотовете", посочи още отец Саръев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама