Спипаха четирима контрабандисти на цигари за половин милион в Благоевград

14:04, 10 май 16 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четирима чужденци - контрабандисти на цигари са били заловени по време на специализирана операция срещу разпространението на акцизни стоки. По време на нея е неутрализирана престъпна група, която се занимавала с нелегален внос на тютюневи изделия от Гърция в България, информираха от пресцентъра на МВР.

Бандата се състои от четирима мъже - трима гърци и един арменец, който е със статут на постоянно пребиваващ в страната. В хода на разследването е установено, че той е ръководител на групата и е с криминално досие. Залавян е от служителите на ГДБОП през 2014 година със 191 мастербокса цигари без бандерол. Година по-късно същият е задържан с близо 500 мастербокса.

По време на акцията служители на местната дирекция "Борба с организираната престъпност" и колегите им от столицата проверили и четири леки автомобила. В един от тях са открити 499 стека /или общо 69 900 кутии/ и 130 мастербокса цигари с чужд бандеролен знак.

Членовете на престъпната банда за задържани под стража за 72 часа. Предстои Специализираната прокуратура да поиска постоянна мярка "Задържане под стража". Стойността на предотвратената щета за страната е около половин милион лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама