Полска R&B звезда идва за концерта „Златните лауреати на „Откритие“

14:06, 10 май 16 / Култура 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Още едно звездно име се добавя към тазгодишното издание на „Откритие“. Полякът Мариус Шабан - композитор, аранжор, продуцент и певец както в Европа, така и в САЩ, пристига във Варна, за да участва в юбилейния концерт „Златните лауреати на „Откритие“. Участието му в България е с подкрепата на Полския културен институт.

Мариус е професионален музикант, който свободно преминава през жанровете поп, рок, денс, R&B, соул и фънк. Сам продуцира албумите си и още вторият - Living For The Moment, е миксиран от Крис Каси и мастериран от световната легенда Бърни Грундман (работил по албуми като Thriller на Майкъл Джексън, Purple rain на Принс и Тapestry на Карол Кинг.

Музикалният му потенциал е оценен и от известни автори. Той работи със Стив Дорф, който пише текстове на песни и музика за Селин Дион и Барбара Стрейзънд, Джуд Фридман, работил с Уитни Хюстън, Кийт Браун, писал за Фейт Хил, както и с Роб Хофман, продуцирал Майкъл Джексън и Кристина Агилера. В същото време Мариус Шабан активно си сътрудничи с много млади полски творци, работи и с Брайън Алън - британски музикант и композитор, който е продуцент на големия музикален проект „Полша - Защо не“.

Като композитор Мариус си сътрудничи с Disney Studio Entertainment и е автор на музиката за спектакъл по случай 50-годишнината на Европейския съюз. Като певец е печелил много награди, една от които на „Откритие“ през 2001-а. От няколко години Мариус има звукозаписно студио във Варшава и живее в Полша и Великобритания.

Меломаните могат да видят неговото изпълнение на 20 май в концертното студио на Радио Варна като част от концерта „Златните лауреати на „Откритие“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама