Драконови мерки за сигурност в Кан преди началото на кинофестивала

14:13, 10 май 16 / Свят 25 179 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Управата на френския град Кан, където утре започва 69-тото издание на популярния международен кинофестивал, е предприела драконови мерки за сигурност, съобщава France24.

Френският министър на вътрешните работи Бернар Казньов заяви, че заплахата от терористични атаки във Франция отстава изключително висока. Стотици полицаи са изпратени допълнително на Лазурния бряг и части на специалните сили са в готовност да реагират незабавно при необходимост. Сапьори ще извършват ежедневни внезапни проверки преди прожекциите на филмите, ще бъдат провеждани и проверки по улиците на града. Въведена е забрана за безпилотни летателни апарати.

Изданието припомня, че миналия месец елитни полицейски части разиграха евентуална терористична атака във Фестивалния доверц в Кан.

Междувременно армия от работници работи трескаво по довършителните работи часове преди откриването, информира France24. 

Поставят се гигантски екрани. Чистач е почистил детайлно стълбището на Фестивалния дворец, където от 11 до 22 май ще се събере плеяда от кинодейци. Там ще бъде разпънат и червения килим, по който ще преминат най-популярните актьори и режисьори.

В продължение на две седмици населението на живописния средиземноморски град нараства почти тройно. Около 45 000 души се очаква да посетят курортния град за престижния филмов форум.

Фестивалът ще бъде открит с филма на Уди Алън „Cafe Society“ с участието на Кристен Стюарт.

Сред звездите, които се очаква да преминат по червения килим в Кан са Джулия Робъртс, Джоди Фостър, Шон Пен, Робърт Де Ниро, Кирстен Дънст, Шарлийз Терон и Джордж Клуни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама