Свалиха карикатурите на Чавдар Николов и от YouTube

14:51, 10 май 16 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Творбите на карикатуриста Чавдар Николов изчезнаха от социалната мрежа за видеосподеляне YouTube. Акаунтът е спрян поради неколкократни или много сериозни нарушения на правилата на YouTube срещу спам, манипулиране и подвеждащо съдържание или поради други нарушения на Общите условия, пише в YouTube, при опит да се установи връзка с него.

„Брей, че загадъчни "Свински опашки"! Сега пък изчезнаха от You Tube“, написа Николов във профила си във Фейсбук. Под поста му последваха множество коментари на възмутени граждани, подкрепящи творчеството му. Повечето от тях смятат, че Николов е жертва на трол атака. Според други карикатуристът е станал световна заплаха за политически коректното мислене.

Шаржовете на известния карикатурист бяха свалени от сайтовете на „Нова телевизия“ и Vbox7 преди около месец, след като беше излъчена карикатура, осмиваща премиера Бойко Борисов. „Нищо и никакви свински опашки пък такива проблеми създават. To be continued”, написа тогава Николов в профила си в социалната мрежа.

Последва протест на десетки журналисти и популярни лица под наслов #СтигаВечеСвинщини в подкрепа на свободата на словото. Тогава от „Нова“ предложиха на Чавдар Николов нов договор с по-изгодни условия и с гаранция за пълна свобода в работата му. Той обаче прекрати отношенията си с телевизията и започна работа в сайта „Терминал 3”, а седмица по-късно се присъедини и към екипа на „Шоуто на Слави“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама