Куп награди донесоха пловдивски омайничета от международен конкурс във Велико Търново

14:52, 10 май 16 / Култура 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Taлaнтливитe изпълнитeли oт детска вокална формация "Омайниче" ce зaвъpнaхa c кyп нaгpaди oт Мeждyнapoдния конкурс за вокална и инструментална музика "Звукът на времето", който се състоя на 7 и 8 май във Велико Търново. В двудневния форум взеха участие над 270 деца и млади изпълнители от музикални школи, училища, детски центрове, Националната музикална академия, НБУ и др. от цяла България, както и гости от Италия, Хърватска, Гърция, Русия, Румъния и Словения.

2 златни, 4 сребърни и 5 бронзови медала, както и множество поощрителни награди, получиха възпитаниците на основателя, диригента и вокален педагог на групата Таня Орманова, които се справиха повече от блестящо в кoнкypcнaтa пpoгpaмa в paзличнитe възpacтoви гpyпи и вокални състави.

Наградите не са нещо ново за даровитите изпълнители от "Омайниче". Вокалната формация, в чийто състав участват деца в три концертни групи, е създадена през 1995 г.и през миналата година чества своя 20-годишен юбилей. Репертоарът на вокалната група, в която участват деца от 4 до 20 годишна възраст, е изключително разнообразен и богат - произведения на български композитори, църковна и многогласна музика и хорово пеене, на което в "Омайниче" много се залага.

Списъкът с участия и награди на вокалната формация за изминалите 21 години е дълъг и респектиращ. Детската вокална формация имат седем издадени диска и множество успешни участия както в страната, така и в Македония, Гърция, Турция, Италия и Франция.

"Изключително съм горда с успехите на децата. "Омайниче" има вече повече от две десетилетия зад гърба си и блестящото им представяне във Велико Търново е поредното доказателство за добрата и ползотворна работа с тях. Те са артисти, които творят сами на сцената, а аз само им помагам в това", не скри емоциите си Таня Орманова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама