Проектираха ефектно осветление за пловдивски хълмове

15:28, 10 май 16 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Готови са проектите за външно архитектурно осветяване на крепостната стена на Небет тепе и стълбите към нея, съобщи кметът на пловдивския район "Централен" Георги Стаменов. По думите му е въпрос на време и на финансов ресурс тази забележителност да бъде ефектно осветена.

Изготвен е проект и за осветлението по пешеходната алея на Бунарджика от бул. "Руски" до паметника на Альоша. Преди години мястото бе осветено, но с времето лампите са изпочупени, а голяма част от кабелите са дефектирали, уточни Стаменов.

Около 90 хиляди лева са необходими за да светне алеята на Бунарджика, проектът е направен по служебен път и за него не са дадени средства. За осветяването на стената на Небет тепе пък на районната администрация ще са необходими около 22 хиляди лева. Стълбите ще бъдат осветени със средства от Община Пловдив.

Предстои обявяване на процедура за избор на изпълнители по Закона за обществените поръчки, конкретизира кметът на "Централен". По думите му вече се мисли и за осветяване на Сахат тепе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама