Екранизацията на любовната история на Барак и Мишел Обама печели овациите на публиката

15:37, 10 май 16 / Свят 25 164 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екранизацията на любовната история между президента на САЩ Барак Обама и съпругата му Мишел се радва на успех сред публиката, отбеляват световните агенции.

Драмата Southside With You разказва първата среща на Барак и Мишел в Чикаго през 1989 г. Дебютният за сценариста и режисьор Ричард Тен филм беше показан за пръв път на тазгодишния фестивал „Сънданс", където предизвика положителни отзиви. Hollywood Reporter го описа като „проницателен, интелигентен и напълно правдоподобен" разказ за деня, в който двамата млади адвокати разтопяват ледовете помежду си.

След още няколко фестивални прожекции, филмът ще тръгне по американските кина в края на август, а вече се появи първият му трейлър с някои любопитни и забавни моменти в него.

Всички поддръжници на държавния глава ще могат да изживеят любовната му история в последните месеци на мандата.

Главните роли се изпълняват от до момента неизвестник актьори Паркър Сойърс и Тиа Стамптър.

Southside With You се придържа сравнително стриктно към известните факти за първата среща на двойката.

Барак и Мишел се запознават в адвокатската кантора „Сидли Остин" в Чикаго, където Барак е поставен под надзора на по-опитната Мишел.

Според версията на самия Барак Обама, той дълго досаждал на Мишел с покани за среща и тя най-сетне се съгласила да отидат заедно в музея и след това да гледат филма на Спайк Лий Do the Right Thing, описващ расовото напрежение в Ню Йорк. „Искаше да ми покаже по-задълбочената си страна като избере независим режисьор", обяснява Мишел във видео, отбелязващо 25-ата годишнина на филма.

В онзи горещ ден в Чикаго двамата се оказали пред магазин за сладолед, където Барак пристъпил към действие. „Целунах я и имаше вкус на шоколад", разказва по-късно той.

Днес, мястото на първата им целувка е отбелязано с паметна плоча на ъгъла на Дорчестър авеню и 53-та улица в чикагския квартал Хайд парк.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама