Виктор Лучиянов: От страх скалъпиха безпочвени и измислени обвинения срещу мен

15:50, 10 май 16 / Политика 25 636 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Страх ги е, много ги е страх!“ избухна в профила си във фейсбук Виктор Лучиянов ден, след като на извънредно заседание общинските съветници на Балчик с мандат 2011-2015 година свалиха доверието си от него с мотива „липса на отчетност на разходите му за представителни цели.“

Според него, са били скалъпени „безпочвени и измислени обвинения, които нямат нищо общо с действителността и ги нарекоха мотиви за прекратяване на правомощията ми като Председател“.

Ето какво написа бившия председател на Общинския съвет в Балчик:

„Страх ги е, много ги е страх!

Страх ги е от вас уважаеми съграждани, жители на община Балчик. През октомври 2015 г., само на един месец, листата на движение "Силен Балчик", оглавявана от мен, получи доверие от над 1 300 избиратели. Почти толкова, колкото и най-голямата управляваща партия, почти толкова, колкото и най-голямата опозиционна партия. Не бяха доволни в централите в Добрич, не бяха доволни и в София. Не могат да го забравят, беше твърде скоро. Писаха много обяснения. Кой, кога, как, защо...? Съдът обяви изборите за нелигитимни. Те нарушаваха закона, те обжалваха, "крадецът вика, дръжте крадеца", а предстоят извънредни избори за общински съветници! Ами сега ....?! Ако се повтори! Ако ги пометете! Не искат и да си го помислят. Толкова е кошмарно за тях, че веднага се захванаха за работа. Ние ще клепаме, а той да доказва, че няма сестра. Ще покажем, че и той е като нас. Ще го вкараме в обяснителен режим - "като го накараме да хвърля камъни в блатото, не може да не се опръска". Все техники, методи и похвати за манипулиране на общественото мнение. Те в това са силни, много силни, аз го знам, надявам се, че и вие го знаете. Виктор Лучиянов винаги е бил Балчиклия, винаги е бил дразнител и трън в петата на големите партии и техните велможи в Добрич. И те се активизираха, взеха нещата в свои ръце. Използваха общинските съветници на Балчик за водене на собствените си отмъстителни войни и котерийни борби. Обезличиха ги и ги превърнаха в послушковци. Скалъпиха безпочвени и измислени обвинения, които нямат нищо общо с действителността и ги нарекоха мотиви за прекратяване на правомощията ми като Председател. С надеждата да маскират недостойната си позиция и в жалък опит да скрият истината, промениха правилника за гласуване. Замениха явния вот с таен. Няма как тези хора да ми говорят за морал в политиката и аз да им вярвам. Уважаеми съграждани, открито, твърдо и ясно заявявам, че през мандата 2011 г. - 2015 г., всички пари за представителни разходи, утвърдени от мен, са предоставени за инициативи, събития и мероприятия на гражданите на община Балчик. Документите са на разположение в общинска администрация и са били обект на контрол и счетоводен одит, в който няма констатирано нито едно нарушение.

Виктор Лучиянов“

Припомняме, че до провеждането на нови избори за Общински съвет в Балчик решения ще взема съставът, избран през 2011 година. През миналия месец ВАС определи избора на съвет от 25 октомври 2015 година за незаконен. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама