Отрядите „Млад огнеборец“ от Разградско демонстрираха подготовката си по пожарна безопасност

15:50, 10 май 16 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният етап от състезанията на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец” – Разград 2016 се проведе днес на стадион „Антибиотик”.

Гости на инициативата, която се организира от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и Регионалния инспекторат по образование, бяха зам. областните управители Нурие Црънгалова и Виолета Тодорова, директорът на ОДМВР-Разград комисар Ивайло Йовчев, директорът на ОД “Пожарна безопасност и защита на населението“ Емилиян Станев и началникът на РИО на МОН Атанас Дончев.

Състезанията се провеждат по европейски правила в две дисциплини - “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 метра щафетно бягане с препятствия”, като целта им е повишаване физическата дееспособност на младежите и развиване на практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии.

Освен бързина и точност, младежите от противопожарните отряди в Разград, Исперих, Кубрат и Лозница показаха специфични пожарникарски умения - преодоляване на препятствия, преминаване през тунел, изработване на специални възли, боравене със струйници, шлангове, съединители.

Победител в надпреварата стана отборът на ОУ „Никола Икономов”, който ще представи областта в националния етап на състезанието. Втори се класираха учениците  от ОУ “Васил Априлов“-Исперих, а трети остана отборът на  СОУ "Христо Ботев"-Цар Калоян.

Ангажирането на извънкласното време на подрастващите с привлекателни, атрактивни и полезни занимания е добра алтернатива на редица негативни обществени влияния, отбелязват организаторите на инициативата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама