Ясен Тодоров за оставката си: Не е редно прокурор да проверява съдии

15:55, 10 май 16 / Политика 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Подадох оставка като председател на етичната комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС), защото не е редно член на прокурорската колегия да оглавява комисия, която ще се занимава само със съдии. Това коментира за София Topnovini.bg вече бившият председател на комисията Ясен Тодоров, който вчера хвърли оставката си от поста, но остана неин член.

„Вече има избрана етична комисия към прокурорската колегия, на която аз съм член и проверките, касаещи прокурори и следователи се разследват в тази етична комисия. Заради това и подадох оставка“, обясни Тодоров.

За това дали следователят Бойко Атанасов е бил подслушван незаконно, както преди ден разкри „Биволъ“, Тодоров коментира, че до него нищо не е стигало официално и не разполага с никаква информация по случая.

Вчера стана ясно, че оставката на Ясен Тодоров е била гласувана и занапред етичната комисията временно ще се оглавява от Даниела Костова. Пред сайтът De Facto Legal Тодоров изтъкна мотива, че иска да избегне всякакви подозрения, че би могъл да влияе на решения, свързани със съдии.

Съдийската колегия обаче още няма своя ресорна комисия и заварените преписки срещу съдии остават в общата комисия, оглавявана досега от Ясен Тодоров. Съдиите в тази комисия са Даниела Костова, Димитър Узунов, Галя Георгиева, Мария Кузманова и Галина Карагьозова. Останалите петима са онези, които са отделени и като етична комисия на прокурорската колегия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама