Разбиха престъпна група в Бургас, крала луксозни автомобили

17:02, 10 май 16 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В резултат на продължителните полицейски действия на служители от отдел „Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас със съдействието на Специализираните полицейски сили е неутрализирана група, набавяща автомобили от висок клас, съобщиха от полицията. Автоджамбазите са променяли идентификационните номера на колите, поставени от завода – производител, и са изготвяли неистински чужди документи за собственост. Впоследствие автомобилите се регистрират в секторите „Пътна полиция” в страната, като част от тях са ползвани с чужди регистрационни табели. 

На 9 май около 14.00 ч. в района на пътен възел „Никола Петков” между комплекси „Зорница” и „Изгрев” полицейските служители задържали криминално проявения Х. Ж., 39-годишен от бургаския квартал „Сарафово”. Малко преди това е арестуван и 51-годишният криминално проявения С. Р. от Бургас, на чиито фирми са регистрирани част от инкриминираните автомобили.

Иззети са два луксозни японски и един френски автомобила, легализирани по горепосочената престъпна схема, които са били подготвени за продажба в страната или чужбина.

Мъжете са задържани за срок до 24 часа, като по случая е образувано досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама