Приготвиха сцената на Античния театър в Пловдив за звездния Крис Корнел

17:27, 10 май 16 / Култура 25 502 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сцената на Античния театър в Пловдив е напълно готова за дългоочаквания концерт на Крис Корнел, съобщиха организаторите от Radio Tangra Mega Rock.

Звездата ще стъпи на скъп персийски килим, а мощни високоговорители ще озвучат максимално добре цялата "чаша" на древния театър тази вечер. Хиляди фенове очакват уникалния спектакъл на легендарния фронтмен на "Саундгардън" и "Аудиослейв", който идва за пръв път в България по повод 10-ия рожден ден на радиото.

Вратите за феновете се отварят в 18.30, а концертът започва в 20 часа, когато три певици от фолклорния ансамбъл "Тракия" ще излязат на вековната сцена в пълния блясък на носиите си. Космическите гласове ще наелектризират публиката с 30-минутна акапелна програма преди залез-слънце с най-автентични песни от българската музикална традиция. След това Крис Корнел ще свири и пее пред феновете си над 2 часа.

Корнел, чийто глас покрива четири октави, през 1984-а основава "Саундгардън", една от най-успешните групи в новопоявяващата се гръндж сцена на Сиатъл, редом до "Нирвана", "Пърл Джем" и "Алис ин Чейнс".

През 2001 г. Корнел става фронтмен на "Аудиослейв" - една от т.нар. супергрупи, чиито членове вече са прочути като солови изпълнители или части от други банди. Певецът има и три солови албума - Euphoria Morning (1999), Carry On (2007) и Scream (2009).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама