Корабчето „Белла“ вече свързва морска гара Варна и „Аспарухово“

17:51, 10 май 16 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Корабчето „Белла“ от днес прави редовни курсове между морска гара Варна и кв. „Аспарухово“. На плавателния съд, който има 70 места, се разчита да разтовари трафика по Аспаруховия мост, докато продължава ремонтът му.

Морската „маршрутка“ ще вози пътници в пиковите часове на делнични дни - от 6,30 до 9,30 ч. и от 16,30 до 20,30 ч. Цената на билета в едната посока ще е 1 лев..

Разстоянието между "Аспарухово" и морска гара Варна корабчето изминава за около 25 минути. В южния квартал то акостира на рибарския кей, където е застанал корабът „Академик“. На морската гара взема пътници от второ корабно място, в наскоро откритата за свободен достъп зона.

Графикът му е синхронизиран с разписанието на автобус №48. Има готовност за осигуряване и на автобус, който да извозва пристижгащите от „Аспарухово“ към жп гарата, където има повече транспортни връзки. Това увери кметът Иван Портних, който пръв изпробва днес градсккия морски транспорт. По думите му община Варна възнамерява да търси европейски средства за закупуване на собствени плавателни съдове, които да осигуряват връзката по море с южните квартали.

„Белла“ е собственост на община Белослав и се използва, докато местният ферибот е в профилактика или на ремнт. Общинският съвет на Белослав е гласувал безвъзмездното му предоставяне на Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама