Наградиха победителите в Областния конкурс „Опознай своя роден край“

17:53, 10 май 16 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На церемония в Артсалона на Радио Шумен бяха наградени победителите в Областния конкурс „Опознай своя роден край“ за ученици от 3 до 7 клас.

В конкурса се включиха близо 70 ученици от общините Шумен, Велики Преслав, Смядово и Никола Козлево, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация. Участниците бяха разделени в две възрастови групи – ІІI-ІV клас и V-VІІ клас, които се състезаваха индивидуално или екипно с 51 творби в различни форми-съчинение, разказ в картини, интервю, рисунка.

Жури с председател Николай Русев, ст. експерт „Обществени науки и гражданско образование“в РИО Шумен, присъди общо 15 индивидуални и колективни награди в двете възрастови групи.  В първата възрастова група на първо място бяха класирани разказът в картини на ученици от IV б клас от СОУ „Черноризец Храбър” от Велики Преслав, интервюто за един от символите на Шумен-Паметник „Създатели на българската държава“ на Самуил Русев – третокласник от СОУ „Йоан Екзарх Български” и съчинението за моето родно село на четвъртокласничката Рая Стаменова от същото училище.

Три първи места бяха отличени и във втората възрастова група. Това са разказът в картини на Дерия Рахми и Мелек Кула от ОУ „Христо Ботев” в Църквица, сайтът за Шуменското плато на Мартин Маринов от СОУ „Сава Доброплодни” и визитната картичка за почетните граждани на Шумен на Димана Ковчазова – ученичка от ПМГ „Нанчо Попович” Шумен.

Областният управител Донка Иванова, която е патрон на инициативата, поздрави участниците в конкурса за желанието и старанието и изрази задоволството си от факта, че темата е провокирала интереса на децата. Донка Иванова благодари на всички партньори, с помощта на които Областна администрация организира този конкурс- общините, Регионалния инспекторат по образование, Регионалния исторически музей Шумен, Археологически музей „Велики Преслав“ в град Велики Преслав, дирекцията на природен парк „Шуменско плато“ с медийното партньорство на Радио Шумен.

Предстои учениците от 3-ти до 7-ми клас от област Шумен да получат туристически пътеводител с 20 от най-значимите туристически и културно-исторически обекти в региона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама