Таблата по спирките в Пловдив угаснаха, Общината се извини на пловдивчани

20:30, 10 май 16 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" се извиниха на пловдивчани за неработещите електронни информационни табла по спирките на градския транспорт и обещаха в най-кратък срок, след като системата заработи, да започне издаването на превозни документи и подаване на информацията по спирките.

Сагата с неработещите табла продължава вече втори месец, след като от Община Пловдив и лично кметът Иван Тотев многократно уверяваха, че системата ще тръгне на 1 април. Това обаче не се случи, а на 29 април в системата за управление на градския транспорт бе регистриран сериозен проблем със захранването на контролния център.

"Незабавно бяха предприети мерки за установяване на състоянието на сървърите и другите устройства към засегнатите UPS-и. При проверката се констатираха грешки при работата на сървърите вследствие на настъпилата извънредна ситуация", уточниха от Общината. Екипи на ОП "Организация и контрол на транспорта" и испанската фирма изпълнител на проекта"Индра Системас" С.А са се опитали да отстранят възникналите проблеми във виртуалните машини, като са работили и през празничните дни.

"За съжаление повредите върху системата се оказаха по-големи от първоначалните очаквания. Към момента основно са засегнати гишетата за издаване и зареждане на превозни документи и електронните табла по спирките. Устройствата в автобусите са активни и при правилно чекиране работят", казаха още от Общината. До момента не е ясно кога системата ще заработи нормално. Вчера кметът Иван Тотев фиксира като срок 1 юни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама