Кунева се надява въпреки всичко АБВ да подкрепи антикорупционния закон

20:33, 10 май 16 / Политика 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вицепремиерът Меглена Кунева изрази надежда, че АБВ ще подкрепи в пленарна зала предложения от нея антикорупционен закон, въпреки че оттегли подкрепата си към правителството.

По-рано днес от АБВ заявиха, че излизат от властта, а социалният министър и вицепремиер Ивайло Калфин подаде оставка.

Е ефира на БНТ Кунева заяви, че дясното в България е в по-добра форма, а причина за решението на Ивайло Калфин вероятно е опит да се консолидира левият вот в страната.

„В Реформаторския блок не се говори за постове, а за политики“, заяви Кунева в отговор на въпрос кой ще е вероятния наследник на поста социален министър.

Тя подчерта, че гледа на Министерския съвет като екип. „Този екип трябва да върви заедно, да може добре да се интегрира в работата на МС, да има сериозна частица приемственост и сериозно надграждане, което да видим в следващите месеци“, посочи вицепремиерът.

По думите ѝ, скоро ще се проведат и важните разговори за Бюджета за 2017 г., в които важно място има и социалният министър.

„Предсрочни избори само ще накъсат политиката на кабинета, затова има 4 години, след това да се мине към следващи избори“, каза тя.

Посочи още, че сегашното положение е шанс за уплътняване на центъра и дясното в сегашното Народно събрание.

„Рано е за президентските избори, неточно е да се говори за забавяне на кандидатурите. Разговорът е отворен. Хора от ДБГ могат да изграждат консенсус, в следващите години в света това ще е най-ценното политическо умение“, каза Кунева и допълни, че закъсняваме с подготовката за председателството на България на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама