Друмевите театрални празници започват с арт изложба

20:58, 10 май 16 / Култура 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С откриване на арт изложба и представяне на летописа на фестивала ще започнат утре Друмевите театрални празници в Шумен.

Изложбата "50 години Друмеви театрални празници" включва плакати, афиши, фотографии и материали от изминалите фестивални издания. Тя ще бъде разположена от 11 до 16 май във фоайе "1300".

Авторът на летописа театроведът Никола Вандов ще представи пред публика богатите биографични данни за всички лица и събития, изтъкали фестивалните дни от 1966 г. до наши дни.

От 16.30 ч. на камерна сцена спектакълът "Театър, любов моя!" от Валери Петров ще бъде първото театрално изкушение към публиката.

Програмата продължава в 18.00 ч. на площад "Освобождение" със спектакъла "Фолклорна магия", в рамките на "Дни на Шумен", като специален театрален подарък за зрителите.

Тържественото откриване на XXV-то издание на Друмевите празници ще започне в 18.30 ч. на площада пред театъра и паметника на Добри Дойников с атрактивното и цветно присъствие на актьорите от трупата на театъра, танцьорите от ансамблите за народни танци "Звънче", "Мадара" и "Луди млади" към СОУ "Сава Доброплодни" и артистите от театър на огъня и сенките. Тогава под съпровода на градския духов оркестър "Михаил Биков" ще бъде запален и традиционният огън и ще бъде вдигната хоругвата на фестивала.

Веднага след това от 19.00 ч. в салона на театъра, второто представление за деня "Сестри Палавееви" по Алек Попов ще развълнува публиката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама