Античният театър в Пловдив пълен до дупка за Крис Корнел

22:22, 10 май 16 / Култура 25 690 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Препълнен Античен театър посрещна неотразимия Крис Корнел, който тази вечер зарадва хилядите си фенове в Пловдив с впечатляващ спектакъл. Легендарният фронтмен на "Саундгардън" и "Аудиослейв" пристигна за пръв път в България повод 10-ия рожден ден на радио "Тангра мега рок".

Въпреки че организаторите предварително бяха обявили, че вратите на Античния ще бъдат отворени в 18.30 часа, повече от половин час по-късно хората все още чакаха да влязат. Част от тях останаха правостоящи, защото най-голямата пловдивска открита сцена не успя да побере хилядите почитатели на Корнел.

Като подгряваща група на звездата се изявиха три певици от ансамбъл "Тракия", избрани лично от самия музикант сред множество предложения. Космическите гласове на фолклорните чаровници създадоха невероятна атмосфера, независимо от техническите проблеми с озвучаването на част от секторите. Не особено добрият саунд поизнерви част от публиката и след като на сцената стъпи любимецът Корнел, но харизматичното присъствие и обичаната музика надделяха над капризите на техниката.

В крайна сметка проблемите с озвучаването бяха отстранени, а многохилядното множество изживя незабравими моменти с една от най-големите звезди на съвременната музика.

Крис Корнел, чийто глас покрива четири октави, създава през 1984 г. "Саундгардън", една от най-успешните групи в новопоявяващата се гръндж сцена на Сиатъл, редом до "Нирвана", "Пърл Джем" и "Алис ин Чейнс".

През 2001 г. той става фронтмен на "Аудиослейв" - една супергрупите, чиито членове вече са прочути като солови изпълнители или части от други банди. Певецът има и три солови албума - Euphoria Morning (1999), Carry On (2007) и Scream (2009).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама