„Колело за смет, за дете велосипед“ събра предвидените 200 стари колела

23:09, 10 май 16 / Политика 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кампанията „Колело за смет, за дете велосипед“ успя да събере необходимите бройки, за да зарадва 200 деца от Лом, Попово, Кнежа, Нова Загора и Кубрат, които са от семейства без финансова възможност. Целта е изпълнена няколко седмици преди крайния срок за дарение на стари велосипеди, похвалиха се организаторите от 1bike.bg.

Колелата, които са ремонтирани и освежени, ще бъдат прегледани отново в края на месеца преди да попаднат сред новите си малки притежатели. В работилницата в Дряново доброволци от цялата страна ще продължат да обновяват следващите дарени колела.

„Няма да спрем с работата, дори и вече стигнали целта от 200 велосипеда — колкото повече подредим в склада, толкова повече деца ще зарадваме", заявиха организаторите.

"Идеята за доброволческите уикенди се роди съвсем сама и в началото се чудехме дали изобщо някой ще иска да се включи, а вече имаме толкова много нови приятели", разказват от 1bike.

Кампанията се провежда за втора поредна година и приключва на 5 юни. Приемните пунктове са само в София, Варна и Бургас. През 2015 г. 70 деца от Дряново са се сдобили със собствени велосипеди благодарение на инициативата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама