Национални награди за търговищкия ансамбъл „Шарено герданче”

07:19, 11 май 16 / Култура 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Певиците на Детски фолклорен ансамбъл „Шарено герданче”, към Младежки дом-Търговище, с ръководител Светла Стаменова, спечелиха нови награди от петото издание на Национален фолклорен конкурс "Заблеяло ми агънце", който се проведе до Петропавловски манастир край Лясковец. Инициативата бе част от предвидените прояви в рамките на Националния събор на овцевъдите в България.

В раздел „Народно пеене“ при индивидуалните изпълнители втора и трета награда бяха съответно за  София Миланова и Полина Тодорова. В групата на професионалистите първото място спечели Яница Стаменова, която сега учи и участва в конкурса от името на Националното музикално училище “Л.Пипков“. Тя има и награда запис в БНР. При камерните  състави и групи:формацията  на „Шарено герданче”, въпреки че се състезава  групата на професионалисти  спечели първа награда награда и комплиментите на журито.

Светла Стаменова е получила покана за участие на хора на "Шарено герданче" в съвместен концерт с Фолклорен ансамбъл "Гоце Делчев"-Сандански. Поканата е отправена лично от главния художествен ръководител Марек Дяков.

„Благодарим на всички ви за достойното представяне и затова, че за пореден път направихте от това събитие празник! Пожелаваме ви здраве, творческо вдъхновение и още успехи! Очакваме ви отново!” – са поздравите, които отправят организаторите при обявяването на крайното класиране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама