Даниел Панов и Менда Стоянова обсъдиха промените в Закона за местните данъци и такси

07:22, 11 май 16 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Велико Търново Даниел Панов се срещна с председателя на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова. Разговорът по теми, касаещи промените в Закона за местните данъци и такси, бе иницииран от Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България, чийто председател е Даниел Панов. В срещата участваха народни представители от различни парламентарни групи, кметове - членове на УС на НСОРБ, както и представители на три министерства – на финансите, регионалното развитие и околната среда.

Дискусията засегна измененията, които предвиждат нова методика за определяне на таксата за битови отпадъци в общините. В резултат бе свикана работната група, която е ангажирана с определянето на новия начин за изчисление на такса смет.

Обсъдена бе също нуждата от създаване на национална електронна система за регистрация в местата за настаняване. Чрез нея МВР, общините и други институции ще могат да получават информация в реално време за гостите в обектите, предоставящи хотелски услуги. Така ще се подобри контролът и сигурността.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама