Десет доброволци от БЧК получиха старопрестолни грамоти

07:34, 11 май 16 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десет доброволци от младежката организация на Българския червен кръст бяха поканени в Община Велико Търново, за да получат специално изготвени за тях старопрестолни грамоти. Призовете им бяха връчени по повод благотворителните дейности, които организират. Церемонията беше открита от директора на общинската дирекция по здравеопазване и социални дейности Росица Димитрова, а лично зам.-кметът Ганчо Карабаджаков награди десетимата младежи с най-висока активност.

Една от скорошните кампании, в която Общината и БЧК се включиха беше под надслов „Великден за Баба и Дядо”. Целта на акцията бе събирането на средства за възрастните хора, които нямат възможност да празнуват един от най-светлите християнски празници. Събраните средства от доброволците в региона на Велико Търново са 409лв, от които 357 лева са само от града. Те са дарени на 133-ма възрастни в нужда, за да отпразнуват Великденските празници.

Специални награди получиха и ръководителите Димитър Русев и Зорница Стоянова. Те споделиха, че броят на доброволците от Червения кръст в региона е 150, а клубовете, в които се събират са 8. От БЧК обещаха, че няма да спрат да организират доброволчески акции, с които да помагат на хората.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама