Двама миньори пострадаха при срутване в мина "Ораново", опасност за живота им няма

08:14, 11 май 16 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама миньори на 37 и 42-годишна възраст са пострадали при срутване на земна маса в рудник "Ораново". Инцидентът е станал тази сутрин около 4 часа.

Мъжете са транспортирани за прегледи в благоевградската болница. Единият е с фрактура на таза, а другият - с фрактура на долните крайници. От лечебното заведение информират, че няма опасност за живота на пострадалите, но се обмисля варианта да бъдат транспортирани до столичната болница "Пирогов".

От Министерството на енергетиката информираха, че екип на министерството пътува към рудника, за да направи проверка и да установи какви са причините за срутването.

Както Topnovini.bg многократно писа, това е поредния инцидент в мина "Ораново". На 16 юли 2013 година кална маса се срути и затрупа четирима миньори. Двама от тях бяха извадени мъртви няколко часа след трагичното събитие. Издирвателната операция продължи до 2 август, когато бяха намерени и телата на техните колеги. На 1 август почина и шлосерът Асен Грънчаров, който получи инфаркт.

Според кмета Апостол Апостолов, рудникът е "капан на смъртта" заради липса на инвестиции. Бившият управител на мината Валери Манов пък обясни, че всички предписания от контролните органи са изпълнени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама