АБВ, ДПС и БСП създават Путински блок, убеден е Москов

08:23, 11 май 16 / Политика 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От политическа гледна точка оставката на Ивайло Калфин като социален министър е предвестник за оттеглянето на подкрепата на АБВ. Това не е изненадващ ход и не е свързан с препозициониране предвид наближаването на президентската кампания. В момента се формира явно очертан политически блок – АБВ, ДПС и БПС. Чертае се политически вододел, който е обърнат към Владимир Путин и Русия. Това не е просто опозиция – това е Путински блок.

Това заяви здравният министър Петър Москов в ефира на бТВ. Думите му са във връзка с оттеглянето на подкрепата към правителството от страна на АБВ и излизането ѝ от изпълнителната власт. 

Според него той знае защо е останал в правителството и всеки изминал ден бил доказателство, че това е правилното решение. Москов определи като сериозна заявка за промяна на политическия курс на България чрез създаването на новата политическа коалиция. Мащабът на проблема вече вече бил друг и не ставало въпрос дали ДСБ ще успее да надвие политическия си противник и дали ще влезе в следващия парламент. 

По думите на Москов Реформаторският блок, ГЕРБ и Патриотичният фронт трябва да бъдат на висотата и да запазят стабилността в държавата. Те трябвало да са противоположният политически вододел. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама