Кметът на Стара Загора получава приза „Добро сърце”

09:01, 11 май 16 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Омбудсманът на Република България Мая Манолова ще връчи днес приз „Добро сърце“ на  кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Наградата му се присъжда за принос към кампанията „Великден за всеки“.

Инициативата „Великден за всеки“ – „Дари празник за баба и дядо“ се проведе за набиране на средства за пенсионерите, които взимат малко над 300 лв. месечна пенсия и не получават великденски надбавки от държавата.  

Бяха събрани над 660 000 лв., които бяха раздадени на 30 000 пенсионери под формата на ваучери за храна.

В кампанията с дарения си включиха общини, кметове, граждани и дори пенсионери. Така бяха събрани няколко тона храна, които дариха по-светъл празник на граждани, събрани в списък на Националния осигурителен институт.

„ Живко Тодоров е моят фаворит за приза „Добро сърце”, съобщи в Стара Загора националният омбудсман Мая Манолова при закриване на кампанията на 23 април. „Реших  закриването да бъде в Стара Загора, защото сте отличници по събиране на средства и най-много пенсионери ще получат ваучери за храна. Това означава още, че тук има много хора с добри сърца, защото дарението, освен че ще помогне на възрастните хора, показва доброта, съпричастност, и човещина”, обясни Манолова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама