7 директори аут, сливат детски градини и училище в Пловдив

10:09, 11 май 16 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шест детски градини, разположени в жилищни блокове в Пловдив, се обединяват с други, които са в самостоятелни сгради, а директорките на "погълнатите" заведения остават без постове.  Едни ще се пенсионират, а други ще станат учители, обясни зам.-кметът по образованието Стефан Стоянов, цитиран от в. "24 часа". Предложението за окрупняване е внесено в местния парламент.

"Целта е постепенно група по група да закриваме детски градини, които провеждат занятия в апартаменти. В момента 1000 пловдивчанчета се обучават в подблокови пространства", допълни Стоянов.  Ако съветниците одобрят предложението, ЦДГ "Надежда" ще бъде погълната от "Светлина", а "Деница" - от "Осми март". Те се намират в район "Южен".

Две подблокови градини в район "Източен" също ще бъдат обединени. "Арлекино" ще се влее в новата ЦДГ "Чайка", а "Ружа" - в "Маргаритка". В "Централен" "Майчина грижа" и "Искра" се вливат в "Щурче" и "Зора". ОУ "Георги Бенковски", в което се обучават едва 120 деца, пък минава под шапката на престижното основно школо "Душо Хаджидеков", в което има 700 ученици.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама