За 5-та поредна година Русе се включва в инициативата "Нощ на литературата"

10:20, 11 май 16 / Култура 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 11 май, от 18 до 22 ч. град Русе отново ще се включи в инициативата “Нощ на литературата”, съобщават организаторите. Инициативата е международно събитие, в което на една и съща дата, на различни места и в десетки европейски градове се четат откъси от съвременни европейски автори. Четенията се провеждат в нетрадиционни градски пространства, които се наричат „гнезда".

Четенията ще се проведат на различни места в Русе от 18:00 до 22:00 часа, затова планирайте вечерта си от рано, за да успеете да посетите повече от следните локации, където ще се отбележи Нощта на литературата, съветват организаторите:

1. Регионална библиотека “Любен Каравелов”, Пл. Батенберг (беседка в градината). Откъс от Бенджамин Блак - “Чернооката блондинка” 2. Културен център ВН, Ул. Добруджа 4 (лятна градина), откъс от Пиер Мейлак - “Когато изпратим деня” 3. Австрийска библиотека, (в Доходно здание, над Европейския информационен център), откъс от Зилке Хаслер - “Гарантирано удоволствие”  4. Вазата в парка на младежта, откъс от Марек Шинделка - “Останете с нас”   На всеки половин час актьори ще четат откъси от произведения. На всяко място ще има по един актьор, който ще чете един и същи откъс, а посетителите ще се придвижват между различните места. Обикаляйки читателските точки, публиката в Русе ще има възможността да се докосне до литературни творби на различни съвременни европейски автори, като посетилите всички места на четенията ще получат награди.

Организатори на събитието са Културен център ВН, Международно дружество “Елиас Канети”, Регионална библиотека “Любен Каравелов” и читалище “Христо Ботев”.  За повече информация: www.noshtnaliteraturata.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама